Mexicaanse tomatensoep

Recept Afdrukken
Mexicaanse tomatensoep
Maaltijd Avondmaaltijd
Keuken Mexicaans
Porties
Maaltijd Avondmaaltijd
Keuken Mexicaans
Porties
Notities
  1. Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes en halveer. Laat de mais uitlekken. Doe de kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Doe de paprika, mais en kidneybonen samen met de inhoud van het pakje tomatensoep en het paprikapoeder in een soeppan met het hete water. Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig.
  2. Rasp ondertussen de cheddar. Voeg de kip toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Verdeel de soep over de diepe borden, bestrooi met de kaas en serveer met de tortillachips.

Combinatietip:

Lekker met zure room.

Deel dit Recept