De enige oplossing voor de snel stijgende zorgkosten

De enige oplossing voor de stijgende zorgkosten...

...is deze zorgkosten niet meer maken

Hoe kan het zo zijn dat in alle media verkondigd wordt hoe zorgwekkend de snel stijgende zorgkosten wel niet zijn, terwijl er nog steeds miljarden worden geïnvesteerd in het behandelen van ziekte en het bestrijden van symptomen met medicatie? Waarom wordt er maar zo weinig geïnvesteerd in gezondheid? 

Want ondanks dat we een steeds groter bedrag spenderen aan zorgkosten neemt het aantal mensen met gezondheidsproblemen toe. Steeds meer mensen die zich niet fit voelen pijn ondervinden door leven met welvaartziekten die in veel gevallen voorkomen hadden kunnen worden.  

Het is duidelijk dat dit systeem gewoon echt niet (meer) werkt en dat er een nieuwe benadering nodig is. Ons zorgstelsel moet een ‘ecosysteem’ worden, waarin het streven niet alleen is om zieke burgers gezond te maken, maar ook en vooral om mensen zo lang mogelijk gezond te houden. Dit betekent onder andere: op grote schaal investeren in een gezonde levensstijl voor burgers. Dat moet er bijvoorbeeld toe leiden dat chronische ziektes als diabetes en obesitas minder vaak voorkomen of op z’n minst minder ernstige consequenties hebben.

In het ecosysteem betaalt de burger meer mee aan zijn eigen gezondheid. Hij ziet in dat hij met een hogere investering in preventie goedkoper uit is én een betere kwaliteit van leven heeft. De verwachting is dat de vraag naar sportbegeleiding, bewegings- en voedingsadvies de komende jaren fors zal groeien. 

Hier liggen niet alleen kansen voor zorgondernemers, zoals huisartsen, diëtisten en fysiotherapeuten, maar ook voor ondernemers buiten de zorg zoals fitnesscentra of voedingsspecialisten. 

Burgers zien gezondheidszorg doorgaans als iets waarvan zij pas gebruik maken zodra zij klachten hebben. Er is dan ook een mentaliteitsverandering nodig om ook preventie als gezondheidszorg te zien. 

Pas als we gezondheidsverbetering en preventie van ziekten gaan belonen dan zullen de zorgkosten afnemen.

Met de producten en oplossingen van Isagenix kunnen we een grote bijdrage leveren aan het bereiken en behouden van een optimale gezondheid en daarbij veel welvaartsziektes voorkomen.

Door een complete oplossing te bieden op het gebied van voeding is het grootste deel al gewonnen. 80% van onze gezondheid wordt bepaald door wat we eten. 

DE MEEST WINSTGEVENDE CONSTRUCTIE IN DE WERELD: 

MENSEN ZIEK HOUDEN MET VOEDING OM VERVOLGENS DE SYMPTOMEN TE BESTRIJDEN MET MEDICIJNEN. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.